ОДЕСЬКА ПРИКОРДОННА ДЕРЖАВНА
КОНТРОЛЬНО-ТОКСИКОЛОГІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ

Дослідження за фізико-хімічними показниками

Об'єкт аналізу Показники
М’ясо та птиця свіжі, охолоджені:
  1. Органолептичні показники
  2. Виявлення барвників
Ковбаси з м’яса та птиці
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка вологи
  3. Масова частка хлориду натрію
  4. Масова частка жиру
  5. Масова частка загального азоту
  6. Масова частка нітратів
  7. Масова частка нітриту
  8. Масова частка крохмалю
  9. Виявлення барвників
Консерви м’ясні
  1. Органолептичні показники
  2. Лужність
  3. Масова частка хлориду натрію
  4. Виявлення барвників
Яйця та яєчні продукти
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка сухої речовини
  3. Масова частка білкових речовн
  4. Масова частка жиру
Молоко та молокопродукти
  1. Масова частка аміаку
  2. Масова частка пероксиду водню
  3. Масова частка соди
  4. Органолептичні показники
  5. Масова частка вологи
  6. Масова частка хлориду натрію
  7. Масова частка цукрів
  8. Масова частка жиру
  9. Масова частка загального азоту
  10. Чистота
  11. Кислотність
  12. Фосфотаза, пероксидаза
  13. Густина
Риба та рибопродукти, водорості,
морські трави та продукти їх переробки,
водорості та морські трави сушені
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка хлориду натрію
  3. Масова частка протеїну
  4. Масова частка золи
  5. Масова частка вологи
  6. Масова частка жиру
  7. Масова частка загальної кислотності
  8. Йодне число
  9. Перекисне число
  10. Масова частка олова

Зернові, зернобобові та продукти їхньої переробки.

Технічні та олійні культури.

Крупи, борошно, висівки, макуха, комбікорм, шрот.

Спеції, прянощі, лікарські рослини сушені та сировина,кунжут

Хліб та хлібобулочні вироби

  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка вологи
  3. Масова частка протеїну
  4. Масова частка клітковини
  5. Масова частка золи
  6. Число падіння
  7. Натура
  8. Масова частка жиру
  9. Масова частка цукру
  10. Кислотність
  11. Масова частка смітної, масличної і особо враховуємої домішки
  12. Зараженість та пошкодженість шкідниками 
  13. Масова частка ерукової кислоти
  14. Масова частка таніну
  15. Масова частка глюкозиналатів
  16. Білизна
  17. Металомагнітна домішка
  18. Масова частка води
  19. Індекс деформації клейковиним
Цукор
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка вологи
  3. Кольоровість
  4. Масова частка золи
  5. Масова частка сахарози
  6. Масова частка феродомішок
  7. Масова частка редуцируючих речовин
  8. Гранулометричний склад
  9. Міцність і тривалість розчинення
  10. Визначення дрібниць
  11. Масова частка фостоксину
Кондитерські вироби
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка цукру
  3. Масова частка вологи та сухих речовин
  4. Масова частка жиру
  5. Кислотність та лужність
  6. Масова частка сірчистої кислоти
  7. Масова частка золи
  8. Масова концентрація спирту
Чай, Кава
  1. Масова частка вологи та сухих речовин
  2. Масова частка золи
  3. Масова частка таніна та кофеїна
  4. Масова частка фостоксину
Сіль
  1. Масова частка йоду
Консерви овочеві, фруктові та ягідні
  1. Масова частка мінеральних домішок
  2. Органолептичні показники
  3. Масова частка вологи
  4. Масова частка кислот, що титруються
  5. Масова частка летких кислот
  6. Масова частка мінеральних домішок
  7. Масова частка етилового спирту
  8. Масова частка хлоридів
  9. Масова частка сухих речовин
  10. Масова частка бензойної кислоти
  11. Масова частка сорбінової кислоти
  12. Масова частка цукрів
  13. Масова частка жиру
  14. Масова частка нітратів
  15. Лужність
  16. Масова частка золи
Соки фруктові та овочеві
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка кислоти, що титрується
  3. Масова частка хлоридів
  4. Масова частка розчинних сухих речовин
  5. Масова частка вологи
  6. Масова частка бензойної кислоти
  7. Масова частка цукрів
  8. Масова частка сірчистого ангідриду
  9. Масова частка сорбінової кислоти
  10. Синтетичні барвники
Соуси та гірчиця
  1. Органолептичні показники
  2. Кислотність
  3. Масова частка сорбинової кислоти
Олії рослинні, жири
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка вологи
  3. Кислотне число
  4. Масова частка золи
  5. Йодне число
  6. Масова частка жиру
  7. Нежирові домішки
  8. Кольоровість
  9. Необмилювані речовини
  10. Число обмилення
  11. Мило
  12. Перекисне число
  13. Масова частка розчинних протеїнів
  14. Масова частка сирого протеїну
  15. Показник заломлення
  16. Масова частка сполук, що містять фосфор
  17. Масова частка ерукової кислоти
  18. Масова частка жирних кислот
  19. Температура плавлення
  20. Температура застигання
  21. Стійкість
Мед та продукти бджільництва
  1. Діастазне число
  2. Оксиметилфурфурол
  3. Кислотність
Напої безалкогольні
  1. Органолептичні показники
  2. Масова концентрація бензойної кислоти
  3. Кислотність
  4. Масова частка спирту
  5. Масова концентрація двоокису вуглецю
  6. Синтетичні барвники

Алкогольна продукція:

 

Вина та виноматеріали  виноградні,

Вина та виноматеріалти  ігристі та шампанське України,

вина плодові.

  1. Органолептичні показники
  2. Об’ємна частка етилового спирту
  3. Масова концентрація цукрів
  4. Масова концентрація титрованих кислот у перерахунку на винну кислоту
  5. Масова концентрація летких кислот перерахунку на оцтову кислоту
  6. Масова концентрація загальної сірчистої кислоти
  7. Масова концентрація приведеного екстракту
  8. Масова концентрація фенольних речовин
  9. Масова частка бензойної кислоти
  10. Масова концентрація альдегідів
  11. Масова концентрація сорбінової кислоти
  12. Масова концентрація заліза
  13. Мікроскопіювання вина
  14. Розливостійкість
  15. Масова концентрація диглікозиду мальвідіну
  16. Густина відносна
  17. Хроматичні характеристики
  18. Тиск двоокису вуглецю

 

Органічні кислоти:

  1. Масова концентрація яблучної килоти
  2. Масова концентрація молочної килоти
  3. Масова концентрація лимонної килоти
  4. Масова концентрація винної килоти
  5. Масова концентрація бурштинової килоти
Спирт етиловий ректифікований. Горілки
  1. Органолептичні показники
  2. Об’ємна частка етилового спирту
  3. Проба на чистоту
  4. Проба на окислюваність
  5. Масова концентрація альдегідів
  6. Визначення справжності
  7. Масова концентрація сивушного масла
  8. Масова концентрація естерів
  9. Масова частка метилового спирту
  10. Проба на фурфурол
  11. Масова концентрація сухого залишку
  12. Лужність

 

Органічні кислоти:

  1. Масова концентрація яблучної килоти
  2. Масова концентрація молочної килоти
  3. Масова концентрація лимонної килоти
  4. Масова концентрація винної килоти
  5. Масова концентрація бурштинової килоти
Коньячні спирти. Коньяк
  1. Органолептичні показники
  2. Об’ємна частка етилового спирту
  3. Масова концентрація вищих спиртів
  4. Масова концентрація ср. естерів
  5. Масова концентрація альдегідів
  6. Масова концентрація летких кислот
  7. Масова концентрація фурфуролу
  8. Масова концентрація метилового спирту
  9. Масова концентрація загальної сірчаної кислоти
Пиво, солод
  1. Масова частка спирту
  2. Кислотність
  3. Колір
  4. Масова частка діоксиду вуглецю
  5. Масова частка сухих речовин
  6. Стійкість
Напої слабоалкогольні та лікеро-горілчані
  1. Об’ємна частка етилового спирту
  2. Масова концентрація загального екстракту
  3. Масова концентрація кислот (у перерах. на лим. кислоту)
  4. Масова частка оцтової кислоти
Оцти з харчової сировини
  1. Органолептичні показники
  2. Обємна частка залишкового (не окисленого) спирту
  3. Масова частка оцтової кислоти
  4. Масова частка загального діоксиду сірки
Кулінарні вироби
  1. Органолептичні показники
  2. Масова частка сухих речовин
  3. Масова частка хлориду натрію
  4. Масова частка жиру
  5. Кислотність
  6. Масова частка цукру
Вода питна доочищена, вода мінеральна газована та негазована
  1. Органолептичні показники (запах, присмак, колірність, мутність)
  2. Загальна твердість
  3. Лужність
  4. Масова концентрація гідрокарбонат-іонів
  5. Масова концентрація хлоридів
  6. Масова концентрація іонів кальцію і магнію
  7. Визначення залишкового активного хлору
  8. Перманганатна окислюваність
  9. Сухий залишок
  10. Масова концентрація фторид-, хлорид-,
  11. ортофосфат-,бромід- нітрат- і сульфат-іонів
  12. Масова концентрація іонів нітратів та нітритів
  13. Масова концентрація іонів срібла
  14. Масова концентрація заліза
  15. Тиск двоокису вуглецю
  16. Вміст срібла,алюмінію,миш’яку, кадмію, міді, заліза, марганцю, свинецю, цинку
  17. Визначення вмісту натрію та калію
  18. Вміст загального органічного вуглецю
  19. рН
Мінеральні добрива
  1. Масова частка азоту
  2. Масова частка фосфатів
  3. Масова частка калію
  4. Вологість